Bouwkundige keuring

Zekerheid

Een huis kopen is voor u waarschijnlijk geen alledaagse bezigheid. Het beoordelen van de bouwkundige staat wordt vaak als lastig beschouwd. Tijdens de uitgebreide visuele, bouwtechnische keuring wordt de woning nauwkeurig én onafhankelijk beoordeeld. Het bouwkundig rapport geeft vervolgens een concreet en helder beeld van de staat van de woning. 

Als koper heeft u een onderzoeksplicht en een bouwkundig rapport kan dan veel duidelijkheid geven. Op basis van dit rapport kan ook worden bepaald of de woning achterstalling onderhoud heeft en wat de kosten op korte termijn zijn om dit te herstellen. Dit geeft u een goede onderhandelingspositie. 

Tegenwoordig kan het zelfs een eis van onder andere banken (in verband met Nationale Hypotheek Garantie) en verzekeraars zijn, dat een bouwkeuring wordt uitgevoerd. 

 

Geen zorgen over uw eigen huis

Wanneer u van plan bent uw huis te verkopen, wilt u ook zekerheid over de bouwkundige staat ervan. Immers, als verkoper heeft u een meldingsplicht ten opzichte van de koper. Speel dus open kaart en voorkom dat u later wordt geconfronteerd met kosten voor gebreken waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld. Een bouwkundige keuring kan hierin duidelijkheid verschaffen.

Bent u geïnteresseerd in wat ik voor u kan betekenen, neemt u dan vrijblijvend contact op onder: 06-83177664 of dennis@zorgeloosvanhuisnaarthuis.nl